About me

 

Hi, my name is Huong. I am Vietnamese and I love to cook for friends and family, especially on weekends when there are no time restraints. I am just un amateur for food photography and have so much to learn. Trust me I am very lazy and pretty clumsy but I realized that cooking and taking photos help me be a little bit less clumsy (still lazy though :-)).

 

I love Vietnamese food, which is all about subtlety, plenty of aromatic herbs and little heavy cooking. Like all Asian food, Vietnamese flavours have an interesting balance of Hot, Sour, Sweet and Salty  by using ingredients like fish sauce, soy sauce, coconut water, lime etc. The only problem is that the food preparation is so time – consuming. The truth is, I don’t make much Vietnamese food, due to time constraints. I’ll try Viet food recipes more often and post more of those.

 

Apart from Vietnamese food, I love Middle East food too. The way it looks and the way it tastes are so amazing. I have tried many recipes of Middle East food and have never been disappointed.

 

French is one of my favorite cuisines too. There is a lot of French recipes that emphasize quality, healthy ingredients. French appetizers and desserts are simply mouth-watering and the recipes are not all complicated and time-consuming.

 

And this is my favorite saying about cooking:

“Good cooking depends on two things: common sense and good taste.
It is also something that you naturally have to want to do well.”

– Simon Hopkinson, Roast Chicken and Other Stories

 

Thanks for visiting my blog and I hope you have a fun time reading my posts!

 

(A little bit more about me… I am in legal field, specializing in Intellectual Property Law).

H.

35 thoughts on “About me”

  1. Victoria Le said:

    ^^ love your blog. It seems to me that u know English n French <—– so amazing. post more recipe🙂

    • Hi Victoria,
      Thanks a lot for your support and your nice comment.
      Since my arrival in France several years ago, I haven’t spoken or written English much. So I try to blog in English, hoping that will help me to improve my grammar and vocabulary. But, the ugly fact is, this one is still the only post I wrote in English. So you know now how lame I am🙂 .
      I am glad to know that you like my blog,
      See you soon!

  2. Bạn đặt tên blog nghe đơn giản nhưng tình cảm😀

  3. Hi chao chi, tinh co em moi phat hien blog nay, hay lam chi a,vi em rat thik hoc lam banh, chi co bik o phap co truog nao day lam banh chuyen nghiep k ha chi?

    • Chao em,

      Cam on em da ghe tham bep nha chi.

      Em o Paris phai khong? Em muon hoc lam banh chuyen nghiep de sau lam viec trong linh vuc nay thi co formation CFA cua école de boulangerie et patisserie de Paris do http://www.ebp-paris.com/france/fr/

      Chi cung thich theo hoc mot khoa co ban ve patisserie ma chua co thoi gian voi la hoc phi cung dat nua. Chi toan coi sach xong may mo lam theo thoi a🙂

  4. chi khong chat em oi, lau lam roi khong dung yh mess nen gio cung quen mat passe de vao nua.
    Mail cho chi vao bepnhaminhwordpress@yahoo.com nha
    bonne fin d’après midi!

  5. Em oi chi type nham day, em gui cho chi vao day nha bepnhaminhwordpress@yahoo.fr

  6. Like too much ! I wish that I can taste your foods

  7. Houda Ouazzani said:

    Hi Huong, I Iiked your blog much, thank you for sharing with us your cooking ideas and photos, what about moroccan meals? i have not seen any unless i have missed it🙂

  8. Em chào chị,

    Em thật sự thích blog chị lắm, em cũng thích nấu ăn, du lịch…. chị cho em học hỏi chị với nghen….

    • Chao em,
      Cam on em da vao tham nha chi, chi rat vui duoc lam quen voi em – nguoi cung co tam hon an uong va du lich nhu chi🙂 .
      Chi em minh cung chia se cong thuc nau an va kinh nghiem du lich nhe.
      H.

  9. Hôm nay mới nhìn thấy cái blog hay ho, nhiều món này của chị/ bạn.🙂 Phải ‘follow’ để thỉnh thoảng còn thấy có gì hay ho mà nấu thôi. Với mình ở nước ngoài thì được cái đọc recipe của nhau cũng dễ tìm nguyên liệu mà làm hơn. Mình thích cái blog này vì ngoài bánh ra thì thấy nhiều món rất healthy.🙂

    • Chao QA, hom truoc minh cung vua vao choi bep nha QA🙂 Hinh nhu minh co so thich an uong giong giong nhau. Rat vui duoc lam quen voi QA.

  10. hôm nay em mới biết đc blog của chị. trời ơi coi wài coi mãi mà ko thấy chán, đã follow blog rồi chị ơi!!!!!! x

    • Chao Duong,

      rat vui vi em thich blog nha chi, chi cung thich blog cua em lam, rat dep

      Chi em minh chay qua chay lai an ke nha nhau nhe,

      • hehe, em thấy hông chắc ăn “tinh thần” là ok đâu, khi mà chị nhìn thấy cái gì mà thèm là phải làm cho = đc.mà làm cho = đc thì phải ăn cho đã. hậu wả là tèn tén ten, anh cân la oe óe!!! :)) à, em tên Hằng, chị tên Hương ạ?🙂

      • Hihi em noi dung y chi the,

        uh chi ten Huong, chi tuong la em ten la Duong, hoa ra khong phai🙂

  11. AC Nguyen said:

    Em rất thích blog của chị. Đọc vừa dễ hiểu lại dễ làm. Em cám ơn chị nhiều

  12. Em chào chị ạ,

    Hôm nay em mày mò trên mạng món rhubarb coi nó là cái cây gì thí mới mò đc ra blog của chị ^^ Chị cho em add blog của chị nha, nhìn mà thích quá chị ạ, món ăn ngon, đẹp và rất hấp dẫn, hí hí😡

    Rất vui khi được biết chị :*

  13. Hello chi,
    Tinh co vao duoc blog chi, cho em lam quen voi nha….

    em Phuong

  14. chị ơi, em Tran bên BGĐ đây, chị đang dùng email nào vậy ạ? em send mail mà sao bị trả về😦

  15. Trang bùi said:

    Chị ơi em bên 5media , em muốn liên hệ với chị thì liên hệ theo cách nào ah

  16. tình cơ lang thang tìm cách làm món sốt salad em mới biết được blog này của chị. cho em hỏi hỏi thêm nhé

  17. Cảm ơn c.Hương đã chia sẻ . Em đã follow và học tập dần dần🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s